„Masło extra bocheńskie” wygrało z „Kremówką krakowską”, „Kiełbasą wiejską” i „Magnackim zadkiem”, który – nomen omen – listę zamyka. Poniżej – firmy, które zawalczą o tytuł „Polski Producent Żywności 2011” i relacja TV z wydarzenia.
Spośród 18 wystawców jury nominowało do etapu ogólnopolskiego:
„Masło extra bocheńskie” – Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Bochni
„Kremówka krakowska” – FPHU MELBA. Sp. w Krzeszowicach
„Matias korzenny – filet śledziowy – Przetwórstwo Rybne KRAK-MARFISH w Poskwitowie
„Baba ziemniaczana” – Koło Gospodyń Wiejskich „WARKOCZ TARŁÓWNY” w Dębnie –
„Gołąbki w sosie grzybowym” – Stowarzyszenie Kobiet Koło Gospodyń Wiejskich w Igołomi
„Wino wiśniowo – aroniowe” – Ekologiczne Gospodarstwa Sadowniczego w Nowym Sączu
„Kiełbasa wiejska” – Zakład Przetwórstwa Mięsnego H. Kołdras w Proszówkach
„Ciasteczka maślane z bezą” – Piekarnia Złoty Kłos w Dobczycach
„Charsznicka kapusta kwaszona” – Konfekcjonowanie i Sprzedaż Płodów Rolnych Charsznicy
„Magnacki zadek”– Restauracja „LAGUNA” w Gorlicach.