„Masło extra bocheńskie” pierwsze, „Magnacki zadek” – zamyka listę

„Masło extra bocheńskie” wygrało z „Kremówką krakowską”, „Kiełbasą wiejską” i „Magnackim zadkiem”, który – nomen omen – listę zamyka. Poniżej – firmy, które zawalczą o tytuł „Polski Producent Żywności 2011” i relacja TV z wydarzenia.

Spośród 18 wystawców jury nominowało do etapu ogólnopolskiego:

„Masło extra bocheńskie” – Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Bochni

„Kremówka krakowska” – FPHU MELBA. Sp. w Krzeszowicach

„Matias korzenny – filet śledziowy – Przetwórstwo Rybne KRAK-MARFISH w Poskwitowie

„Baba ziemniaczana” – Koło Gospodyń Wiejskich „WARKOCZ TARŁÓWNY” w Dębnie –

„Gołąbki w sosie grzybowym” – Stowarzyszenie Kobiet Koło Gospodyń Wiejskich w Igołomi

„Wino wiśniowo – aroniowe” – Ekologiczne Gospodarstwa Sadowniczego w Nowym Sączu

„Kiełbasa wiejska” – Zakład Przetwórstwa Mięsnego H. Kołdras w Proszówkach

„Ciasteczka maślane z bezą” – Piekarnia Złoty Kłos w Dobczycach

„Charsznicka kapusta kwaszona” – Konfekcjonowanie i Sprzedaż Płodów Rolnych Charsznicy

„Magnacki zadek”– Restauracja „LAGUNA” w Gorlicach.